Login

Meinander, Henrik

Gustaf Mannerheim (ruotsinkielinen): Aristokrat i vadmal

Meinander, Henrik - Gustaf Mannerheim (ruotsinkielinen): Aristokrat i vadmal, ebook

4,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789511311256

Gustaf Mannerheim är som känt den mest uppburna men också omstridda personen i Finlands 1900-talshistoria. Men varför är det så?

Mannerheims långa och mångskiftande liv och epok gestaltas i detta verk skrivet av Henrik Meinander i flera kontexter: hans privilegierade bakgrund och officerskarriär i Ryssland, som vardera på ett väsentligt sätt formade hans syn på Finland i ett europeiskt och globalt perspektiv; hans centrala insats i finsk säkerhetspolitik under ödesåren 1917--1919 och 1939--46 ; och sist men inte minst, hans personlighet som fortsättningsvis ger upphov till en myter, anekdoter och rykten.

I denna syntes målar han ett kritiskt men empatiskt Mannerheim-porträtt, i vilket det finns både starka konturer och färgprakt men också besvärande detaljer och tunga skuggor.

Den här e-boken fungerar med program som stöder ePub-formatet.

Keywords: Carl Gustaf Mannerheim, henkilöhistoriat, marsalkat, presidentit, elämäkerrat, poliittinen historia, historia, 1900-luku, upseerit, sotahistoria, henkilöhistoria, marskalkar, officerare, presidenter, politisk historia, krigshistoria, personhistoria, Suomi, Finland, e-böcker, biografier

Author(s)
Publisher
Otava
Publication year
2017
Language
sv
Edition
1
Page amount
288 pages
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789511311256

Similar titles