Login

Nousiainen, Miika

Metsäjätti

Nousiainen, Miika - Metsäjätti, ebook

5,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789511257097

Törmäläläisen ihmistyypin voi hahmottaa kuvittelemalla itsepäisen pohjalaisisännän, joka on savolaisittain kiero, hämäläisittäin empivä ja puhuu kuin karjalainen, mutta pääasiassa huonoja juttuja.

Törmälän pessimistinen ilmapiiri ei 1980-luvulla kannustanut suuriin tekoihin. Ladat ostettiin kimppa-alennuksella ja pojat tienasivat taskurahaa kantamalla isiä kotiin baarista. Pasi Kauppi oli niitä harvoja, jotka lähtivät. Hän nousi vaneritehtaan varjosta Kauppakorkeakouluun ja eteni keskiportaan pomoksi Metsäjätti-nimiseen suuryhtiöön. Nyt Pasin pitäisi irtisanoa vanhoja tuttuja, jotka ovat antaneet tehtaalle koko elämänsä. Kun liituraitamies Helsingistä kohtaa Törmälän jäärät ei paikallistuntemus auta: törmäys on väistämätön.

Metsäjätti on lempeän melankolinen romaani lihamurekkeella kasvatetuista pojista vuohenjuustolla maustetussa tehostamisen valtakunnassa. Neuvostoliitto kaatui, mutta Metallica elää.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Keywords: yhteiskunnalliset romaanit, musta huumori, irtisanominen, työntekijät, metsäteollisuus, yhteistoimintamenettely, tehtaat, lopetus, elämänmuutokset, muistot, lapsuus, teollisuusyhdyskunnat, lapsuudenystävät, kaunokirjallisuus, Suomi, Törmälä, suomenkielinen kirjallisuus

Author(s)
Publisher
Otava
Publication year
2011
Language
fi
Edition
1
Page amount
279 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789511257097

We also recommend