Login

Merilä, Kai

Luottotoimittaja: Julkisuutta voi hallita

Merilä, Kai - Luottotoimittaja: Julkisuutta voi hallita, ebook

Not available

Luottotoimittaja avaa suomalaisen viihdejulkisuuden lukijalleen aivan uudella tavalla. Kirjassa sukelletaan pitkän linjan ammattilaisen, viihdetoimittaja Kai Merilän, mukana kohuotsikoiden ja lööppien kulisseihin ja kansaa puhutelleiden tarinoiden syntylähteille.

Luottotoimittajan päähenkilönä esiintyy Kai Merilän lisäksi lööppien kuningas, maailman paras mäkihyppääjä Matti Nykänen. Merilän ja Nykäsen yhteistyö- ja ystävyyssuhde alkoi painiottelulla vuonna 1993. Vuosina 1999-2015 parivaljakko kohautti suomalaisia Seiskan sivuilla yli 200 lehtijutun verran.

Kirja paljastaa, miten kohujutut ovat syntyneet ja mitä kaikkea on käännetty, väännetty ja sepitetty, jotta kansa on saanut lähes viikoittaisen Nykäs-annoksensa. Merilä on ollut muiden muassa Nykäsen junailemassa kaksia häitä, todistanut Nykäsen ja ex-vaimo Mervi Tapolan lukuisissa oikeudenkäynneissä ja pelastanut Matin kahdelta itsemurhayritykseltä.

Kirjan sivujuonissa Merilä kertoo mm. ex-ternimaitokeisari Petteri Jussilan julkisuuskuvan rakentamisesta aina traagiseen loppuun saakka. Otsikoiden takana käydään myös edesmenneen hiihtäjämestari Mika Myllylän kanssa, jonka eräästä Viron matkasta oli tulla julkinen katastrofi. Luottotoimittajan avulla sorvattiin kuitenkin kriisisuunnitelma siitä, miten asia hoidetaan julkisuudessa.

Kai Merilän sanoin: "Sanotaan, että julkisuutta ei voi hallita. Minä sanon, että kyllä voi: olemalla toimittaja ja tekemällä sitä."

Kai Merilä on pitkän linjan journalisti, joka tunnetaan erityisesti Matti Nykäsen luottotoimittajana. Hän on tehnyt töitä lukuisten julkkisten kanssa ja ollut myös nostamassa uusia julkkiksia suomen viihdetaivaalle.

Keywords: viihdejournalismi, imago, julkisuuden henkilöt, mielikuvat, julkisuuskuva, hallinta, toimittajat, henkilöhistoria

Author(s)
Publisher
WSOY
Publication year
2016
Language
fi
Edition
1
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510419366

Similar titles