Login

Lehtinen, Lasse

Siivetönnä en voi lentää

Lehtinen, Lasse - Siivetönnä en voi lentää, ebook

8,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789510415351

Koskettava selviytymistarina ajalta, jolloin kansakunta rakensi uutta Suomea.

Jälleenrakennuksen ponnistelujen ja koskettavien henkilökuvien taustakankaana toimivat poliittisen elämän tapahtumat. Rinnakkain elävät arjen sankarit ja tunnetut toimijat - konnia ja lurjuksia unohtamatta.

Toivo Ahola ja Meri Kotkavuori vihitään Bulevardin Vanhassa kirkossa, kun valvontakomissio vielä asuttaa viereistä hotelli Tornia. Suomi elää jälleenrakennuksen aikaa, ja tulevaisuutta varjostaa epävarmuus sodan hävinneen maan kohtalosta.

Toivo on työmies, ja avioliitto kauppaneuvoksen tyttären kanssa solmitaan molempien sukujen epäilyistä huolimatta. Samalla se on Toivon loikka ylempään säätyyn, mutta lasta odottavan Merin tuore aviomies tahtoo edetä oman elämänsä herraksi työllä ja ahkeruudella.

Maassa kuhisee huhuja kommunistien vallankumoushankkeista, toisaalla etsitään ja kuulustellaan asekätkentään osallistuneita. Toivo pysyttelee läheisiä ystäviäkin erottavista kiistoista erossa ja ponnistelee parempaa kohti, vaurautta ja arvostusta saadakseen. Elämä on kuitenkin varannut yllätyksiä hänellekin.

Keywords: aikakausiromaanit, perheromaanit, avioliitto, erisäätyisyys, jälleenrakentaminen, Suomi, 1940-1950-luku, sosiaalinen nousu, miehet, perhe-elämä, uskottomuus, rakennusala, kaupungit, Helsinki, 1940-luku, 1950-luku, 1960-luku, romaanit, sosiaalinen liikkuvuus, kaunokirjallisuus, suomenkielinen kirjallisuus

Author(s)
Publisher
WSOY
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Categories
Novels
 
Historical
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510415351

We also recommend