Login

Heikkinen, Mikko-Pekka

Jääräpää

Heikkinen, Mikko-Pekka - Jääräpää, ebook

10,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789510405932

Romanttinen tragikomedia Syrjä-Suomen kurimuksesta.

Muonion kylä sijaitsee tyhjyyden laidalla. Kartassa niillä main lukee Lappi.

Sinne on rynnännyt naimisiin helsinkiläisjuristi Katja Karhuvuoma. Hän on ottanut paitsi miehensä sukunimen myös mahdottoman pestin Muonion kunnanjohtajana. Katjan on maaniteltava naapuripitäjä Enontekiö liitokseen uuden kotikylänsä kanssa.

Jos hän epäonnistuu, molemmat kunnat kuolevat.

Katjan tehtävä saa veren kiehumaan käsivarressa, ja pian Enontekiön poromafia nouseekin herrojen kätyriä vastaan. Kun kaamos laskeutuu, Katja näkee, kuinka arktinen yö tiivistyy nyrkiksi liiankin lähellä.

Katjan appiukko Piera kiristelee kouriaan Black Sabbathin varhaistuotannon voimalla. Hän puolustaa saamelaista elämäntapaa ja vastustaa kaikkea muuta. Myös Katjan avioliitto on kimurantti. Hänen miehensä Asla etsii apua Hollywoodin romanttisista komedioista, mutta kykenee itse kommunikoimaan vain urahtelemalla. Liisá Karhuvuoma on Aslan äiti, Pieran vaimo ja Katjan anoppi. Hän on myös seudun viimeinen poliisi ja Wife Beater Revenge Club -sisarkunnan jäsen.

Kun virkavalta on pohjoisesta lakkautettu, ainoaksi keinoksi jää Lapin laki.

Mikko-Pekka Heikkisen edellinen teos, hänen esikoisromaaninsa Terveiset Kutturasta oli myynti- ja arvostelumenestys.

Keywords: tragikomiikka, rakkauskertomukset, huumori, kuntaliitokset, vastustus, Lappi, riidat, kunnallispolitiikka, omankädenoikeus, ristiriidat, kuntalaiset, juonittelu, päätöksenteko, poliisi, lakkauttaminen, kunnanjohtajat, vieraspaikkakuntalaiset, naisjärjestöt, Wife Beater Rev, romaanit, Wife Beater Revenge Club, poromiehet, lappilaiset, saamelaiset, kylät, kotiseutu, kaunokirjallisuus, suomenkielinen kirjallisuus, Muonio

Author(s)
Publisher
WSOY
Publication year
2014
Language
fi
Edition
1
Page amount
250 pages
Categories
Novels
 
Humorous
 
Romance
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510405932

We also recommend