Login

Seppälä, Mikko-Olavi

Aale Tynni: Hymyily, kyynel, laulu

Seppälä, Mikko-Olavi - Aale Tynni: Hymyily, kyynel, laulu, ebook

8,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789510404904

Rakastetun runoilijan elämän koko kaari

Inkeriläispakolaisesta olympiavoittajaksi ja akateemikoksi. Runot, perhe ja äitiys, uusi elämä Martti Haavion kanssa.

Kuusivuotiaana Aale Tynni pakeni perheineen Venäjän vallankumousta. Runotytöstä kasvoi lukijoiden rakastama lyyrikko ja arvostettu suomentaja. Hän sai yli 50-vuotisella urallaan useita palkintoja, sävähdyttävimpänä Lontoon taideolympialaisten kultamitalin 1948.

Nuoruuden avioliitosta syntyi kolme lasta, Aale Tynnin ja Martti Haavion suhteesta skandaali. Uusia ristiriitoja järjestivät taiteelliset taistelut ja perheen toistuvat tragediat.

Avoin, kiehtova elämäkerta valottaa myös runojen syntyä ja jatkuvaa uusiutumista ajan paineessa. Se hyödyntää suvun kirjeitä, lasten päiväkirjoja ja Aale Tynnin julkaisemattomia muistelmia.

Riitta Seppälä on Aale Tynnin tytär ja toimittanut äitinsä teoksen Kuva kaivattuni. P. Mustapään runojen taustaa. Hänen poikansa, dosentti Mikko-Olavi Seppälä on kirjoittanut useita kulttuurihistoriallisia teoksia.

Ehdolla Kanava-palkinnon 2013 voittajaksi: "Vuoden paras elämäkerta. Runoilijan traaginen elämä esitetään tyylikkäällä tavalla. Mikko-Olavi Seppälä ja Riitta Seppälä tekevät näkyväksi, kuinka Aale Tynnin ja Martti Haavion eli P. Mustapään rakkaustarinassa otetaan mittaa aikakauden ahtaista moraalisäännöistä. Teos kertoo siitä, miten taiteilijakin on aina oman aikansa vanki, mutta kirjoittaa silti ikuista runoutta, aikansa yli."

Keywords: elämäkerrat, runoilijat, kääntäjät, kirjallisuudenhistoria, lyriikka, kulttuurielämä

Author(s)
 
Publisher
WSOY
Publication year
2013
Language
fi
Edition
1
Page amount
489 pages
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510404904

Similar titles