Login

Tervo, Jouni

Osmo Rauhala - tapaus

Tervo, Jouni - Osmo Rauhala - tapaus, ebook

8,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789510397497

Yhteiskunnallinen taiteilijakuva epäsovinnaisesta nykytaiteilijasta. Visuaalisesti näyttävän teoksen kruunaa retrospektiivinen katsaus Osmo Rauhalan tuotantoon.

Poikkeustapaus. Erikoistapaus. Yksityistapaus. Rajatapaus. Tapaus.

Osmo Rauhala on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia nykytaiteilijoita ja intohimoinen luomuviljelijä. Hän työskentelee talvet New Yorkin SoHossa ja viljelee kesät sukutilaansa Nokian Siurossa.

Rauhalalle hengen- ja maanviljely merkitsevät samaa: tarvetta ymmärtää elämän ja luonnon monimuotoisuutta. Taiteilijana ja viljelijänä hän kokee velvollisuudekseen siirtää elämä perintöä ja perimää eteenpäin sukupolvien ketjussa.

Auktoriteetteja kumartamaton oman tiensä kulkija ottaa ahkerasti kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Osmo Rauhala on kamppaillut aktiivisesti luonnonmukaisen viljelyn puolesta ja käynyt ennakkoluulottomasti suomalaisen taidekentän luutuneita ja sisäänpäin kääntyneitä valtarakenteita vastaan.

Toimittaja, kirjailija ja kustantaja Jouni Tervon kirjoittama epätavanomainen henkilökuva nykypäivän renessanssipersoonasta jännittyy Berliinin muurin murtumisesta kotimaiseen Guggenheim-keskusteluun. Tekstiä värittää retrospektiivinen katsaus Osmo Rauhalan tuotantoon.

Arvosteluotteita

Osmo Rauhalan teosten ja taidefilosofian analyyttisyys on ihailtavaa ja kielii kirjaviisaudesta.

( ) Taiteilijan matka maailmanmaineeseen on henkeäsalpaavaa luettavaa.

Sanna Eskelinen, Eeva

Teoksen suurinta antia on Osmo Rauhalan filosofia ja arvot, jotka selittävät taiteilijan valintoja ja tekemistä. Niiden kautta myös teosten tarkasteluun syntyy lisää moniulotteisuutta.

Hanna-Riina Aho, Keskipohjanmaa

Toimittaja Jouni Tervon kirjan keskeistä antia ovat myös taidepoliittiset taustakeskustelut.

Olli Seppälä, Kotimaa

( ) kun lukee Rauhalan elämäkertaa, tajuaa hänen kuvamaailmansa syvemmin ja ymmärtää, miten konkreettisia kuvat ovat: kuin luolamaalauksia. Rauhalan mietteiden parissa viihtyy.

MA, Kotilääkäri

Auktoriteetteja kumartamaton oman tiensä kulkija ottaa ahkerasti kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

( ) Visuaalisesti näyttävän teoksen kruunaa retrospektiivinen katsaus Osmo Rauhalan tuotantoon.

Kulttuurihaitari

On antoisaa lukea taiteilijamaanviljelijän luonnonsuojelun, luomuviljelyn, maabrändäyksen ja yritteliäisyyden puolustamisesta, jotka ovat kiistattoman ansiokkaita tekoja.

Heikki Kastemaa, Taide-lehti

Keywords: Kotimainen asiaproosa, Henkilökuvat

Author(s)
Publisher
WSOY
Publication year
2012
Language
fi
Edition
1
Page amount
240 pages
Categories
Personal history
 
Art, Art History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510397497

Similar titles