Login

Ferguson, Kitty

Stephen Hawking. Elämä

Ferguson, Kitty - Stephen Hawking. Elämä, ebook

15,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789510395615

Aikamme kuuluisimman fyysikon elämä ja ura, kamppailu vakavaa sairautta vastaan sekä kaikkien teosten keskeiset ajatukset kansantajuisesti.

POIKKEUKSELLISEN AJATTELIJAN POIKKEUKSELLINEN ELÄMÄ

”Hei. Nimeni on Stephen Hawking. Olen fyysikko, kosmologi ja aikamoinen uneksija. Vaikka en pystykään liikkumaan ja joudun puhumaan tietokoneeni välityksellä, omassa mielessäni olen vapaa.”

Stephen Hawking on aikamme kenties kuuluisin fyysikko, joka tunnetaan ennen kaikkea maailmankaikkeutemme syntyä ja olemusta luotaavasta tutkimuksestaan – ja taidostaan esittää se kansantajuisessa muodossa. Lahjakkaan mutta laiskan yliopistonuorukaisen elämä mullistui, kun hänellä 21-vuotiaana todettiin lihakset rappeuttava ALS-tauti, joka vie lopulta puhe- ja liikuntakyvyn. Elinaikaa luvattiin kaksi vuotta. Nyt 70 vuotta täyttänyt Hawking on kolmen lapsen isoisä ja maailman ehkä arvostetuin tiedemies.

Hawkingin elämäkerta on kiehtova sukellus poikkeuksellisen ajattelijan vaiheisiin ja kaiken teoriaa etsivän fysiikan näköaloihin.

Arvosteluotteita

”Fergusonin myötäelävä ja asiantunteva kertomus miehestä, joka on vastoin kaikkia todennäköisyyksiä laajentanut inhimillistä ymmärrystä, on erinomainen yhteenveto Hawkingin ainutlaatuisesta panoksesta niin tieteelle kuin ihmisyydellekin.”
Nature

”Lumoava”
Observer

”Hawkingin tieteellinen maine perustuu hänen jo 1970-luvulla luomiinsa uusiin teorioihin mustista aukoista ja maailmankaikkeuden synnystä. Amerikkalainen tiedetoimittaja Kitty Ferguson selittää näitä vaikeita asioita niin hyvin kuin sanallisesti ilman matemaattisia kaavoja suinkin on mahdollista. Hänen suomentajansa Markus Hotakainen hallitsee sanaston ja ymmärtää käsitteet. Suomennos on erityisen huolellisesti tehty.”
Osmo Pekonen, Helsingin Sanomat

”Tietokirjailija Kitty Ferguson tuntee Hawkingin hyvin (…) ja piirtää myös kiinnostavan kuvan huumorintajuisesta jääräpäästä.”
Tuula Koukku, Tiede-lehti

Fergusonin kirjan ansiona kimaltelee, että se kertoo nerosta hänen duuniensa kautta. Teosta voi sanoa tieteelliseksi elämänkerraksi.
Juhani Rantala, Kansan Tahto 6.6.2013

Keywords: Käännetty asiaproosa, Henkilökuvat

Author(s)
Publisher
WSOY
Publication year
2012
Language
fi
Edition
1
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510395615

Similar titles