Login

Enqvist, Kari

Uskomaton matka uskovien maailmaan

Enqvist, Kari - Uskomaton matka uskovien maailmaan, ebook

9,60€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789510393444

Terävää tekstiä uskonnosta pilke silmäkulmassa

Tieteen lähettilään matkakirja uskovien maasta. Äimistyksen ja hämmästyksen lisäksi matkalta tarttuu hedelmällisiä ajatuksia mitä yllättävimmistä paikoista.

Kun uskonnoton lähtee matkalle uskovien maahan, millaisen postikortin hän sieltä lähettää? Tiedemiehen maailmankuva repussaan, uskonnolliset tekstit matkaoppainaan Kari Enqvist avaa pyhättöjen portit ja istuu kuuntelemaan. Hän etsii kartastaan pyhyyttä ja ihmettä, mutta tie niiden luo on mutkikas ja täynnä konflikteja. Enqvistille uskonnottomuus ei ole vakaumus vaan uskonnollisen tunteen uupumista. Uskovalta taas puuttuu tiedemiehen tärkein ominaisuus: epäily. Silti äimistyksen ja hämmästyksen lisäksi matkalta tarttuu hedelmällisiä ajatuskulkuja ja ymmärryksen hetkiä mitä yllättävimmistä paikoista.

Kari Enqvist on palkittu kosmologian popularisoija ja tieteen lähettiläs, häikäisevä kirjoittaja ja itsensä likoon paneva ajattelija. Vaikeatkin asiat hän havainnollistaa sekä riemullisin, hilpein että piikikkäin sanankääntein.

Keywords: maailmankuva, luonnontieteet, uskonnottomuus, uskonnollisuus, uskonnolliset kokemukset, tiede, uskonto, muistelmat

Author(s)
Publisher
WSOY
Publication year
2012
Language
fi
Edition
1
Page amount
230 pages
Category
Technology, Energy, Traffic
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510393444

Similar titles