Login

Enqvist, Kari

Olemisen porteilla

Enqvist, Kari - Olemisen porteilla, ebook

9,60€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789510366677

Tieto-Finlandialla palkittu menestysteos

Mitä on aine, mitä henki? Voiko tietoisuutta selittää alkeishiukkasten avulla? Moderni fysiikka kohtaa kiehtovasti ihmisen tietoisuuden ja havaintomaailman.

Palkitussa ja kiitetyssä teoksessaan tieteen taitavana popularisoijana tunnettu kosmologi Kari Enqvist kertoo tietoisuuden ja havaintomaailmamme rakentumisesta. Enqvist tarkastelee tietoisuuden olemusta paitsi persoonalliseen tapaansa myös yleistajuisesti uuden fysiikan näkökulmasta. Hän ottaa rohkeasti kantaa paljon keskustelua herättäneeseen ajatukseen tietoisuudesta kvantti-ilmiönä: "Olemassaoloon ei liity syvää filosofiaa. Se on pohjimmiltaan fysiikan kysymys. - - Seitsemänkymmentä vuotta filosofointia voidaan sivuuttaa, kun fysiikka paljastaa, miten arkipäiväinen, klassista fysiikkaa totteleva maailma kasvaa esiin kvanttimaailmasta."

Kari Enqvist on palkittu kosmologian popularisoija ja tieteen lähettiläs, häikäisevä kirjoittaja ja itsensä likoon paneva ajattelija. Vaikeatkin asiat hän havainnollistaa sekä riemullisin, hilpein että piikikkäin sanankääntein.

Keywords: eksistenssi, tietoisuus, havaitseminen, kvanttimekaniikka, fysiikka, kirjallisuuspalkinnot, Tieto-Finlandia, kosmologia

Author(s)
Publisher
WSOY
Publication year
2010
Language
fi
Edition
1
Category
Technology, Energy, Traffic
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510366677

Similar titles