Login

Enqvist, Kari

Kosmoksen hahmo

Enqvist, Kari - Kosmoksen hahmo, ebook

12,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789510366660

Tieto-Finlandia-voittaja tarkastelee kirjassaan modernin kosmologian keskeisimpiä elementtejä sekä alkuräjähdysteoriaan pohjautuvia teologisia ja filosofisia johtopäätöksiä.

Kosmologia on tieteenala, jonka tutkimusalue on laajin mahdollinen: koko maailmankaikkeus. Viime vuosikymmeninä se on muuttunut filosofisesta spekulaatiosta täsmätieteeksi, jonka avulla on pystytty muodostamaan käsitys asuttamastamme avaruudesta ja sen synnystä alkuräjähdyksessä.

Tieto-Finlandialla palkittu Kari Enqvist kertoo uudessa kirjassaan maailmankaikkeuden kokonaiskuvaan johtaneesta tieteellisestä kehityksestä ja käy läpi modernin kosmologian keskeisimmät elementit kosmisesta mikroaaltotaustasta pimeään energiaan. Tekijä pohtii myös alkuräjähdysteorian maailmankuvallista merkitystä sekä siihen pohjautuvia teologisia ja filosofisia johtopäätöksiä. Lopuksi päästään tarkastelemaan ihmisten mieliä ikuisesti askarruttavaa kysymystä: Miksi? Onko kaiken alkusyynä jokin jumaluus vai onko Jumala täysin tarpeeton?

Keywords: Eläimet, kosmologia, avaruus, maailmankaikkeus, maailmankaikkeuden synty, pimeä aine, maailmankuva, tiede, uskonnot, uskonto

Author(s)
Publisher
WSOY
Publication year
2010
Language
fi
Edition
1
Category
Zoology
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789510366660

Similar titles