Login

Lagerlöf, Selma

Bannlyst

Lagerlöf, Selma - Bannlyst, ebook

10,75€

Ebook, ePUB with Adobe DRM
ISBN: 9789176390320
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Sven Elversson och hans mannar är nära att dö under deras nordpolsexpedition. Strandade och utan möjlighet att ta sig någonstans, med sinande proviantförråd, inväntar de räddningen eller döden. När en medlem av expeditionen tar livet av sig är de desperata av hunger och det slutar med att de äter av sin avlidne kamrat. Mot alla odds lyckas de ta sig levande hem till England igen, men det dröjer inte länge förrän ryktena om deras fruktansvärda gärningar börjar cirkulera.

Sven plågas djupt av skammen och flyr tillbaka till sina rötter i Sverige. I samma veva bryter första världskriget ut och människorna i hans närhet inser snart att ett brott mot en död inte är någonting gentemot brott mot de levande: att äta av en död människa intet är, mot att bringa tusentals och åter tusentals i döden. Men kommer Sven någonsin kunna förlåta sig själv?

"Bannlyst" gavs ut för första gången 1918 och är en av Selma Lagerlöfs mindre kända romaner. Det är en mörk berättelse om första världskriget, kannibalism och hustrumisshandel som har beskrivits som en riktig skräckroman.

Author(s)
Publisher
Saga Egmont
Publication year
2017
Language
sv
Edition
1
Series
Svenska Ljud Classica
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789176390320

We also recommend