Login

Hassel, Sven

GPU-fängelset

Hassel, Sven - GPU-fängelset, audiobook

16,90€

Audiobook
ISBN: 9788711672594

Det går knappt att se i snöyran, men längst upp på berget ligger det, GPU-fängelset. Omgivet av hotfull och ogenomtränglig terräng är platsen perfekt för den ryska befästningen. Sven Hassels och de andra soldaterna i det 27:e straffregementets order är enkla. Det spelar ingen roll om de använder artilleri, maskingevär eller sina bara händer, fängelset ska intas till varje pris. Soldaterna vid det 27:e straffregementet är vana vid svåra uppdrag och brutala strider, men detta är värre än något de varit med om tidigare. De ryska maskingevären plöjer genom de tyska soldaterna och skördar ständigt nya offer. Mitt i ett inferno av blod och slakt planerar de sin attack.

Sven Hassel-serien

"GPU-fängelset" är trettonde delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvångskommenderats till tyska armén, och som tvingas kämpa i ett krig som ingen av dem tror på.

Sven Hassel är pseudonym för den danska författaren Børge Willy Redsted Pedersen (1917-2012), som under andra världskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker är baserade på egna upplevelser från kriget, men det är något som har ifrågasatts av både journalister och historiker. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.

Keywords: Andra världskriget, Tyskland, allierade, Hitler, armé, röda armén, östfronten

Author(s)
Reader
Publisher
Saga Egmont
Publication year
2016
Language
sv
Edition
1
Series
Sven Hassel-serien
Category
Novels
Format
Audiobook
Duration
11:34:00
Tracks
173

We also recommend