Login

Hassel, Sven

Den blodiga vägen

Hassel, Sven - Den blodiga vägen, audiobook

16,90€

Audiobook
ISBN: 9788711672570

Kriget på östfronten blir allt hårdare och har utvecklats till ett skyttegravskrig. Sven Hassel och de andra soldaterna från det 27:e straffregementet, som är veteraner från frontlinjen, befinner sig nu på Balkan och utkämpar blodiga strider mot de ryska partisanerna. Brandbomber och handgranater haglar ner över truppen i deras skyttegravar. Ingen tror att de kommer lämna platsen levande. När truppen decimeras börjar en allt starkare kritik mot Hitler och den tyska krigsmakten att växa bland dem.

Sven Hassel-serien

"Den blodiga vägen" är den elfte delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvångskommenderats till tyska armén, och som tvingas kämpa i ett krig som ingen av dem tror på.

Sven Hassel är pseudonym för den danska författaren Børge Willy Redsted Pedersen (1917-2012), som under andra världskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker är baserade på egna upplevelser från kriget, men det är något som har ifrågasatts av både journalister och historiker. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.

"Denna roman innehåller i all sin brutalitet en dramatisk skönhet"

- La Notte, Italien

Keywords: Andra världskriget, Tyskland, Hitler, soldat, armé, strid, balkan, östfronten

Author(s)
Reader
Publisher
Saga Egmont
Publication year
2023
Language
sv
Edition
1
Series
Sven Hassel-serien
Category
Novels
Format
Audiobook
Duration
10:17:00
Tracks
143

We also recommend