Login

Hassel, Sven

Monte Cassino

Hassel, Sven - Monte Cassino, audiobook

16,90€

Audiobook
ISBN: 9788711655160

Monte Cassino, det heliga berget norr om Neapel, har blivit en av de allra viktigaste försvarspositionerna för den tyska krigsmakten. När de allierade trupperna går till angrepp kommer order från Hitler: de tyska positionerna måste försvaras till varje pris, och förlorade positioner ska återtas genom motattack. Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet har tidigare stridit vid östfronten, och befinner sig nu mitt i stridseldarna i ett av andra världskrigets allra blodigaste slag. De har lyckats överleva östfrontens förödande strider, men de vet att deras tur inte kan vara för evigt.

Sven Hassel-serien

"Monte Cassino" är den sjätte delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvångskommenderats till tyska armén, och som tvingas kämpa i ett krig som ingen av dem tror på.

Sven Hassel är pseudonym för den danska författaren Børge Willy Redsted Pedersen (1917-2012), som under andra världskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker är baserade på egna upplevelser från kriget, men det är något som har ifrågasatts av både journalister och historiker. Få författare har som Hassel så närgånget och med en så bister realism fångat andra världskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.

"I nivå med Homeros skildring av det trojanska kriget"

- Neue Zeitung, Tyskland

Keywords: Andra världskriget, armé, krig, Hitler, militär, slag, soldater, regemente, strid, italien

Author(s)
Translator
Reader
Publisher
Saga Egmont
Publication year
2016
Language
sv
Edition
1
Series
Sven Hassel-serien
Categories
Novels
 
War
Format
Audiobook
Duration
12:43:00
Tracks
109

We also recommend