Login

Ahonen, Markus

Kotipaikkani on rakkaus

Ahonen, Markus - Kotipaikkani on rakkaus, ebook

7,10€

Ebook, ePUB with Adobe DRM
ISBN: 9781301755615
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Novelleja rakkaudesta. Ilmestynyt alunperin englannin kielellä nimellä My Hometown Named Love maaliskuussa 2012.
Kotipaikkani on rakkaus sisältää 20 rakkausaiheista, miesten näkökulmasta kerrottua novellia rakkaudesta naisiin (ei romanssi-genreä). Usein melankoliset ja haikeat novellit vievät miesten päänsisäisiin tuntemuksiin eri puolille maailmaa aina Suomesta Irlantiin, Iso-Britanniaan, Yhdysvaltoihin, Italiaan ja Euroopan halki kulkevalle automatkalle.
Keskelle rakkauden huumaa, turhautumista, mutta myös elämän kriisejä sekä ihmissuhteiden aiheuttamia moninaisia tunteita, niin kuin ne elämän todellisuudessa näyttäytyvät.
Esimerkkejä novelleista:
Menestynyt rocktähti yrittää valloittaa nuoruudenrakkautensa rahan ja vallan avulla (Konsertti).
Junamatkalla nätin tytön silmiin ihastunut nuori mies jäljittää tätä asemilta ja junista (Tyttö junassa).
Keski-ikäistyvä mies ajaa halki Euroopan halki vain nähdäkseen naisen, jonka kanssa vietti yön nuoruudessaan (Nainen lehtijutussa).
15-vuotias poika aikuistuu nuoren taidemaalaritytön kanssa italialaisessa merenrantakylässä (Palettitanssijatar).
Perheellinen mies lukitsee itsensä kylpyhuoneeseen löydettyään sunnuntain lehdestä vanhan koulukaveritytön kuolinilmoituksen (Ringettetyttö).
Kolmissakymmenissä oleva mies palaa takaisin muistelokierrokselle opiskelukaupunkiinsa katselemaan muistot mieleen tuovia taloja ja paikkoja. Naisista, joita aikoinaan rakasti (Rakastamisen maantiede).
Treffeillä saman naisen kanssa käyvä mies miettii minkälaiseen ikijäiseen sydämeen on päätään takomassa (Kuinka Antarktis valloitetaan).
Nuori leskimies käy läpi suruaan edesmenneen vaimonsa avustuksella (Aika Marinelan jälkeen).
Poika ja tyttö kasvavat samassa kerrostalossa, samassa lähiössä vuosikymmenet välttäen onnistuneesti naimisiinmenon (Lapsuuden luonnonkiharapää).
Tehdastyöläinen kuulee traagisen jalkapallostadionin katsomossa rankkasateessa tarinan miehestä, jonka elämä on ollut täynnä kaikkea muuta kuin rakkautta, vai onko? (Sade).
Yksinäinen susi löytää elämänsä tarkoituksen uudessa kotikaupungissaan tavattuaan naisen, jota ei voi saada (Kotipaikkani on rakkaus).
Ja lopulta monet novellit saman kotoisan kahvilan katon alle yhteen kietova tarina (Tuo pieni kahvila sataman kupeessa).

Sanottua:
hSuosikikseni nousi tarina vanhasta miehestä, joka istui jalkapallo-ottelussa sateesta piittaamatta, ja kaikki tiesivät että häntä olisi turha maanitella sieltä katoksen alle...
...Koska kaikissa on kertojana tai päähenkilönä mies, niin koin näiden olevan suunnattukin mieslukijoille. Siitä on annettava kirjoittajalle pisteet, sillä ei tällaisia mitenkään ylenmäärin ole tullut vastaan...
...Lisää pisteitä siitä, että tässä on uutta suomenkielistä kaunokirjallisuutta tarjolla erittäin kohtuulliseen hintaan.”
Jori, Kaiken voi lukea! -kirjallisuusblogi

Keywords: novellit, rakkaus, rakastuminen, ihastuminen, kasvaminen, avioero, kuolema, sairaus, vanhemmuus, Suomi, Italia, Irlanti, Yhdysvallat, Englanti, Ranska, turhautuminen, parisuhteet, kaunokirjallisuus, sähkökirjat

Author(s)
Publisher
Markus Ahonen
Publication year
2012
Language
fi
Edition
1
Page amount
129 pages
Category
Romance
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9781301755615

We also recommend