Login

Talvio, Markus

Toimiva vuorovaikutus

Talvio, Markus - Toimiva vuorovaikutus, ebook

27,95€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 978-952-451-803-1

Pohditko toisinaan, miten saisit ilmaistua itseäsi paremmin? Tunnetko jääväsi keskusteluissa usein jalkoihin etkä saa sanottua asiaasi? Maltatko kuunnella läheisiäsi ja työ­tovereitasi?

Hyvät vuorovaikutustilanteet soljuvat usein huomaamatta ohitsemme. Mutta meillä kaikilla on kokemuksia myös siitä, kun sammakoita pääsee suusta ja vuorovaikutustilanteet takeltelevat. Jos uskomme, että toimiva vuorovaikutus vaatii synnynnäisiä taitoja, lyömme samalla hanskat tiskiin ja luovumme parempaan vuorovaikutukseen pyrkimisestä. Kun sen sijaan muistamme, että vuorovaikutusta ihmisten välillä voidaan aina kehittää, olemme matkalla kohti hyviä ihmissuhteita.

Kirjassa tutustutaan keskeisiin tunne- ja vuorovaikutustaitoihin sekä arjessa ja tutkimuksissa hyväksi havaittuihin työkaluihin. Toimivan vuorovaikutuksen työkalut auttavat tunnistamaan vuorovaikutustilanteisiin liittyviä tunteita ja tarpeita, kehittämään tilannetajua, selkeyttämään viestintää ja ratkaisemaan ristiriitoja. Näin vuorovaikutus helpottuu ja muuttuu entistä toimivammaksi. Kirjassa on myös runsaasti harjoituksia ja pohdintatehtäviä, joiden avulla voit kehittää omia vuorovaikutustaitojasi.

'Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi kaikille ihmisille, jotka haluavat kehittää tunne- ja vuorovaikutustaitojaan. Meistä ihan jokaisen pitäisi koko elämänsä ajan pyrkiä kehittymään näissä asioissa. Kukaan ei ole täydellinen, mutta harjoittelemalla voi aina oppia uutta. Hyvä vuorovaikutus takaa työhyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitämisen koulusta aina eläkkeelle asti.'
Kirsti Lonka, psykologian tohtori, kasvatuspsykologian professori, Helsingin yliopisto

Keywords: vuorovaikutus, ihmissuhteet, ryhmähenki, vuorovaikutustilanteet, viestintä, tilannetaju, tunnetaidot, tehtävät, sosiaaliset taidot, harjoitukset, sosioemotionaaliset taidot, tunneäly, kuunteleminen, itseilmaisu

Author(s)
 
Publisher
PS-kustannus
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
119 pages
Category
Psychology
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
978-952-451-803-1

Similar titles