Login

Attias, Miriam

Identiteetit, konfliktit ja sovittelu

Attias, Miriam - Identiteetit, konfliktit ja sovittelu, ebook

25,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-952-343-536-0

Konflikteja syntyy kaikilla elämänaloilla, ja niitä sovitellaan monin eri tavoin. Tässä teoksessa tarkastellaan monimuotoisessa yhteiskunnassa esiintyvien, erilaisuuteen ja identiteettiin liittyvien konfliktien sovittelua. Sovittelun idea on edistää yhteistyöhön perustuvaa ja tasapuolista konfliktin käsittelyä. Se on yksi hyvä keino rakentaa toimivia väestösuhteita. Mutta mitä sanoja ja tekoja yhteistyön ja tasapuolisuuden edistäminen käytännössä vaatii, kun identiteetit ovat pelissä?
Kirja koostuu kolmesta, itsenäisestikin toimivasta osiosta. Ensimmäisessä käsitellään erilaisuuteen ja identiteetteihin liittyvien konfliktien sovittelussa keskeisiä arvoja, käsitteitä ja ilmiöitä. Toisessa osassa kuvataan käytännönläheisiä menetelmiä sekä sovittelijan osaamista. Kolmas osio tarkastelee sitä, millaisilla rakenteellisilla toimintatavoilla voidaan ennaltaehkäistä konfliktien kärjistymistä ja vastakkainasettelujen vahvistumista.
Teos on suunnattu sovittelijoille (rikos- ja riita-asioiden sovittelu, työyhteisö-, oppilaitos-, tuomioistuin-, perhe-, naapuruus- ja katusovittelu), heille, jotka päättävät, kuinka sovittelua hyödynnetään sekä kaikille, jotka pohtivat identiteettikysymyksiä ja niistä johtuvia konflikteja ja haluavat syventää osaamistaan näiden konfliktien käsittelyssä.

Keywords: sovittelu, työmenetelmät, ristiriidat, konfliktit, konfliktinratkaisu, vuorovaikutus, viestintä, erilaisuus, identiteetti, väestöryhmät

Author(s)
Publisher
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Publication year
2020
Language
fi
Edition
1
Series
Teema
Page amount
156 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-952-343-536-0
Printed ISBN
978-952-343-535-3

Similar titles