Login

Mäkelä, Pia

Näin Suomi juo - Suomalaisten muuttuvat alkoholinkäyttötavat

Mäkelä, Pia - Näin Suomi juo - Suomalaisten muuttuvat alkoholinkäyttötavat, ebook

36,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-952-343-146-1

Suomalaisten alkoholinkäyttö lisääntyi 2000-luvulla ensin ennätyslukemiin ja vähentyi sitten reilusti. Miten nämä muutokset näkyvät suomalaisten alkoholinkäyttötavoissa? Ketkä ovat muuttaneet alkoholinkulutustaan, millaiset alkoholinkäyttötavat ovat yleistyneet ja millaiset juomatapojen erityispiirteet pitävät edelleen pintansa?
Näin Suomi juo -kirja luo tutkimukseen perustuvan kokonaiskuvan suomalaisen alkoholikulttuurin nykytilasta ja muutoksista. Kirjassa kerrotaan, millaisia suomalaisten juomatavat ovat – milloin, missä ja kenen seurassa juomme, ja miksi ja miten me juomme tai olemme juomatta. Kirjassa käsitellään myös alkoholihaittoja, alkoholin riskikäyttöä ja riskikäytön yhteyttä muihin haitallisiin tottumuksiin kuten muiden päihteiden käyttöön, tupakointiin ja rahapelaamiseen.
Kirja perustuu ainutlaatuisiin tutkimusaineistoihin, eritoten jo vuodesta 1968 säännöllisesti toteutettuun Juomatapatutkimukseen. Kirja on perusteos suomalaisten juomatapojen erityispiirteistä kiinnostuneille, niin päihdetyön ammattilaisille, päättäjille, toimittajille, tutkijoille, opiskelijoille kuin muillekin tiedonjanoisille.
Painetun kirjan voi tilata THL:n verkkokaupasta: https://kirjakauppa.thl.fi/sivu/tuote/9789523431454

Keywords: alkoholinkäyttö, alkoholinkulutus, juomatavat, muutos, alkoholikulttuuri, Juomatapatutkimus, nuoret, juopumus, sosiaalisuus, alkoholijuomat, viinit, ikäryhmät, ikääntyneet, vanhukset, asenteet, vanhemmat, lapset, kotiympäristö, raittius, riskit, alkoholiongelmat, sosioekonominen asema, riskikäyttäytyminen, rahapelit, huumeiden käyttö, alkoholipolitiikka, terveyden edistäminen

Author(s)
 
 
 
Editor
Publisher
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Series
Teema 29
Page amount
278 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-952-343-146-1
Printed ISBN
978-952-343-145-4

Similar titles