Login

Kosunen, Kauko

Isän henkselit

Kosunen, Kauko - Isän henkselit, ebook

12,85€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 978-952-235-677-2

Isän henkselit kertoo lämpimän tarinan kahden Oululaisen veljeksen lapsuudesta. Kirjassa kuvaillaan tarmokkaiden ja ikäisekseen itsenäisten poikien tapahtumarikasta elämää sota-ajan Oulussa.
Poikien ja heidän perheensä elämä koostuu arjen tragikoomisista tapahtumista ennen sodan alkua ja sen jälkeen. Kirjan keskeinen ja koskettava tarina on Matin ja Ollin kokemukset sotalapsina Ruotsissa ja paluu Suomen köyhiin sodanjälkeisiin oloihin.
Monista muista sotalapsikohtaloista poiketen kirjan veljeksien viettämä yli kahden vuoden pituinen aika Ruotsissa oli heille hyvin myönteinen kokemus. He itse haaveilivat sotalapseksi lähtemistä, puuhastelivat asian eteen, saivat lopulta äidin suostumaan ideaansa ja niin matka toteutui.
Tarina jatkuu päähenkilön Matin takaisinpaluun myötä varhaisnuoruuden kokemuksiin ja orastavan seksuaalisuuden heräämiseen.
Varttuneempien lukijoiden on helppo samaistua soljuvasti kuvailtuihin tarinoihin aikaan liki seitsemänkymmentä vuotta sitten. Nuoremmille lukijoille kirja taas tarjoaa tilaisuuden ymmärtää, millaista elämä oli silloin Suomessa.
Alun perin tarina palveli kirjailijan itsetutkiskelun välineenä ymmärtämään kuinka hänen kokemuksensa olivat muovanneet monia asioita ja asenteita hänen elämässään. Vasta myöhemmin tuli idea, että ehkä asia kiinnostaisi myös laajempaa lukijapiiriä.

Keywords: romaanit, elämäkertaromaanit, aikakausiromaanit, lapsikuvaus, lapsuus, sota-aika, arkielämä, kotiinpaluu, kotiseutu, sotalapset, 1940-luku, veljet, kaunokirjallisuus, Ruotsi, Oulu, sähkökirjat, suomenkielinen kirjallisuus

Author(s)
Publisher
Mediapinta Oy
Publication year
2013
Language
fi
Edition
1
Page amount
194 pages
Category
Historical
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
978-952-235-677-2
Printed ISBN
978-952-235-012-1

We also recommend