Login

Joensuu, Olavi

Olmmos

Joensuu, Olavi - Olmmos, ebook

12,85€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-952-235-615-4

Olavi Joensuun omaelämänkerrallinen tarina, kuinka nuoresta seikkailijasta, luonnonharrastajasta ja merenkävijästä tuli biologi, eräalan ammattilaisena arvostettu eräneuvos ja ensimmäinen suomalainen Saint Hubertus ritarikunnan riistaritari.

Tähtihetket, erätarinat, kertovat tekijän kokemuksista valtion eräasioiden hoitajana ja kehittäjänä. Tarinat ulottuvat erämaiden nuotiotulilta valtion vierasjahteihin ja kansainvälisiin metsästäjäkokouksiin valaisten hauskasti suomalaisen eränkäynnin kokonaiskuvaa ja Metsähallituksen erähistoriaa. Metsätalouden ja riistatalouden yhteensovittamiseksi ja upeimman riistalintumme metson pelastamiseksi tehty työ avautuu mielenkiintoisella tavalla erätarinoiden myötä. Saamelaisten kotiseutualueen viimeisenä ”aluemetsänhoitajana” saatu nimi OLMMOS – ihminen – kuvaa arvostusta, jota tekijä kohtasi Ylä-Lapissa ”leivän isänä”. Erätarinat ulottuvat kotimaisista vierasjahdeista aina Baikaljärvelle ja Kanadan karhumetsiin. Merelliset tarinat vievät lukijan kotivesiltä myös Vienanmerelle ja Karibialle.

Meri- ja eräelämä on suomalaiselle rikkaus ja suuri seikkailu. Kirja on ylistys suomalaiselle eräkulttuurille, johon jokaisen eränkävijän tulisi perehtyä ja opetella elämään osana sitä...

Author(s)
Publisher
Mediapinta Oy
Publication year
2013
Language
fi
Edition
1
Page amount
250 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-952-235-615-4
Printed ISBN
978-952-235-471-6

We also recommend