Login

Pentikäinen, Juha

Saamelaisten mytologia

Pentikäinen, Juha - Saamelaisten mytologia, ebook

18,15€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 978-951-858-075-4

Saamelaisten muinaisusko on enemmän kuin uskonto. Se on maailmankuva ja ­selitys, jonka varassa pohjoinen kansa on turvannut olemassaolonsa sopusoinnussa tämän­ ja tuonpuoleisten voimien kanssa. Perinteitä ja myyttejä on joikattu, kerrottu tarinoina iltanuotioilla ja annettu opetuksina nuoremmille. Juha Pentikäisen ja Risto Pulkkisen Saamelaisten mytologia on matka saamelaisten esikristilliseen maailmankuvaan. Teos johdattaa lukijan saamelaiseen kosmologiaan, tekee tutuiksi tuonpuoleiset olennot ja kertoo niin eläinmyyteistä kuin samaaniperinteestä. Samalla teos auttaa valtaväestöä ymmärtämään saamelaisen alkuperäiskansan historiaa ja ikivanhaa kulttuuria.

Juha Pentikäinen on kansanuskon ja mytologian tutkijana tunnettu Helsingin yliopiston uskontotieteen emeritusprofessori.

Risto Pulkkinen on Helsingin yliopiston uskontotieteen dosentti ja Lapin yliopiston pohjoisen etnografian dosentti sekä Suomen evankelis­luterilaisen kirkon pappi.

Keywords: Suomalais-ugrilaisten kansojen muinaisuskonnot ja mytologiat, uskontotiede, Lappi, saamelaiset, perinteentutkimus

Author(s)
 
Publisher
SKS – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Series
Kirjokansi
Page amount
609 pages
Category
Religions
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
978-951-858-075-4
Printed ISBN
978-952-222-912-0

Similar titles