Login

Pylkkänen, Anu

Vaihtoehto avioliitolle: seksuaalisuudesta yhteistalouden sääntelyyn

Pylkkänen, Anu - Vaihtoehto avioliitolle: seksuaalisuudesta yhteistalouden sääntelyyn, ebook

32,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-951-768-365-4

Tasa-arvoinen avioliitto ja seksuaalinen yhdenvertaisuus ovat viime aikojen poliittisen keskustelun kiistanalaisimpia kysymyksiä. Avioliiton ulottaminen koskemaan kaikkia pareja on osoittautunut vaikeaksi siihen liittyvien herkkien moraalisten ja uskonnollisten tunteiden takia. Toisaalta perheitä koskevan lainsäädännön perusta on yhä avioliitto, vaikka lähes puolet suomalaislapsista syntyy nykypäivänä avioliiton ulkopuolella. Miksei perhe-elämän sääntelyä voisi siis rakentaa aivan uudelta pohjalta, niin että se turvaisi kaikkien aseman eikä lisäisi syrjintää ja vastakkainasetteluja?

Anu Pylkkänen tekee kirjassaan syväluotauksen avioliiton sääntelyn pitkään, erilaisten valtakamppailujen sävyttämään historiaan ja kertoo, miten ja miksi parisuhteita on aina säännelty eriarvoisesti. Pylkkänen pohtii kriittisesti läheissuhteiden kontrolloinnin vaihtoehtoja ja esittää lopuksi kannanottona oman ratkaisumallinsa 2010-luvun olosuhteisiin. Sen perustana on yhteistalous, ei seksuaalisuus tai parisuhde.

Pylkkäsen pamfletti on ajatuksia herättävä puheenvuoro yhdenvertaisuuden ja kaikenlaisten perheiden puolesta. Anu Pylkkänen on Uumajan yliopiston oikeustieteen professori, joka on usean vuosikymmenen ajan tutkinut avioliiton historiaa sekä oikeuden, sukupuolen ja seksuaalisuuden suhdetta.

Keywords: avioliitto, tasa-arvo, parisuhde, seksuaalisuus, seksuaalinen yhdenvertaisuus, avoliitto, yhteistalous, sääntely, moraali, uskonto, tunteet, lainsäädäntö, perhe, perhelainsäädäntö, perhe-elämä, avioliiton sääntely, avioliiton historia, läheissuhteet, sukupuoli, avioliittomallit, avioliittosääntely, yhteistaloussopimus, pamfletit, oikeudellinen sääntely, perheoikeus, avio-oikeus, avioliitto-oikeus, oikeushistoria, Eurooppa, Suomi, sähkökirjat, historia, yhdenvertaisuus

Author(s)
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2012
Language
fi
Edition
1
Page amount
184 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-951-768-365-4
Printed ISBN
978-951-768-404-0

Similar titles