Login

Valaskivi, Katja

Vaurauden lapset - näkökulmia japanilaiseen ja suomalaiseen nykykulttuuriin

Valaskivi, Katja  - Vaurauden lapset - näkökulmia japanilaiseen ja suomalaiseen nykykulttuuriin, ebook

24,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-951-768-296-1

Vaurauden lapset vertaa toisen maailmansodan jälkeistä yhteiskunnallista kehitystä Suomessa ja Japanissa keskittyen erityisesti media- ja kulutuskulttuureihin. Elämäntapa ja arvomaailma ovat kuudessakymmenessä vuodessa muuttuneet peruuttamattomasti näissä tietoyhteiskuntakehityksen edelläkävijöinä pidetyissä maissa. Muutoksen myötä viestinten vaikutus on yhä läpitunkevampaa ja arkipäiväinen viestinten käyttö on osaltaan kuluttamista.

Toisen maailmansodan jälkeen Japani ja Suomi ovat kehittyneet monessa asiassa samaan suuntaan. Suuret ikäluokat, jälleenrakennusvaiheen usko kasvuun ja parempaan huomiseen, 1990-luvun lama, ikääntyvä yhteiskunta, pienenevät ikäluokat ja huoli nuorisosta näkyvät helposti kumpaakin yhteiskuntaa kauempaa katsottaessa. Lähempää tarkasteltuna näkyvät erot ja värisävyt, jotka ensivaikutelman yhtäläisyys peittää.

Kirjoittajat: Tommi Hoikkala, Aki Järvinen, Tadamasa Kimura, Annamari Konttinen, Yumi Matsushita, Kaarina Nikunen, Heli Rantavuo, Iiris Ruoho, Yoshitaka Saito, Katja Valaskivi, Terhi-Anna Wilska

Keywords: Japani, Suomi, mediakulttuuri, viestintä, kulttuurintutkimus, kulttuuri

Editor
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
2006
Language
fi
Edition
1
Page amount
238 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-951-768-296-1
Printed ISBN
978-951-768-194-0

Similar titles