Login

Tontti, Jukka

Monimielinen masennus

Tontti, Jukka - Monimielinen masennus, ebook

19,50€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-951-768-259-6

Masennus on monimuotoinen ilmiö. Se on kaikille tuttu, mutta samalla tuntematon. Sen juuret ulottuvat historian alkuhämärään. Nykyään masennus on kanssamme ehkä lujemmin kuin koskaan. Se muuttaa muotoaan, mutta pitää kiinni ytimestään.

Sosiaalipsykologi Jukka Tontti tarkastelee masennusta yhteiskunnallisena ja kulttuurisena ilmiönä. Hän pohtii, mitä masentuneen pitäisi tehdä ja hakee tähän kysymykseen vastausta laajasta haastatteluaineistosta. Kirjassa käsitellään myös menestyksen paineita masentuneiden julkisuuden henkilöiden kautta.

Masennuksen avuksi löytyy neljä arjen reseptiluokkaa. Onko syytä raataa ja pitää kiinni rutiineista? Pitäisikö tehdä irtiotto arjesta ja työstää ajatuksia? Tulisiko hakeutua toisten seuraan ja avautua? Milloin pitäisi hakea apua ja syödä lääkkeitä? Tontti suhteuttaa tulokset yhteiskunnalliseen keskusteluun tavalla, joka saa näkemään masennuksen uudessa valossa.

Jukka Tontti on valtiotieteiden tohtori ja toimii yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian laitoksella.

Keywords: masennus, sosiaalipsykologia, hoito, sähkökirjat

Author(s)
Publisher
Osuuskunta Vastapaino
Publication year
1998
Language
fi
Edition
1
Page amount
191 pages
Categories
Medicine, Health Care, Mode
 
Psychology
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-951-768-259-6

Similar titles