Login

Antikainen, Ari

Kasvatussosiologiaa etsimässä

Antikainen, Ari - Kasvatussosiologiaa etsimässä, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-951-44-8611-1

Kasvatussosiologiaa etsimässä on Ari Antikaisen työelämäkerta kahden tieteen rajalta. Antikainen on työskennellyt kasvatussosiologian ensimmäisenä professorina Joensuun yliopistossa vuodesta 1980, professorina Tampereen yliopistossa ja Lapin yliopiston dosenttina.

Elämäkertatutkimusta tehnyt tutkija jäsentää kirjansa merkittävien oppimiskokemusten ketjuna. Kasvatussosiologian suomalaisesta historiasta kirjoittaja löytää vaikutteita muun muassa Yrjö Littuselta, Erik Allardtilta, Annika Takalalta ja Matti Koskenniemeltä. Antikainen käsittelee suomalaisen tutkimuksen ohella erityisesti amerikkalaista ja brittiläistä tutkimusta omien kokemustensa ja kirjallisuuden valossa.

Tutkijavierailut Rochesterin, Lontoon ja Brittiläisen Kolumbian yliopistoihin sekä opettajavierailut esimerkiksi Moskovassa, Belgradissa ja Virossa avarsivat kirjoittajan kuvaa alansa historiasta ja nykytilasta. Antikainen kuvaa myös toimintaansa kansainvälisessä sosiologian yhdistyksessä (ISA) ja sen mullistavaa vaikutusta hänen ajatteluunsa.

Tutkijan elämäkerta lomittuu suomalaisen koulutusyhteiskunnan vaiheisiin. Antikainen tulkitsee PISA-menestystä eri näkökulmista, erittelee aikuiskoulutuksen Noste-ohjelmaa ja tarkastelee pohjoismaisen koulutusmallin vahvuuksia ja muutosta. Antikainen ennakoi yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen ja sen osana kasvatussosiologian muutosta kansainvälistymisen ja angloamerikkalaisen vaikutuksen heikkenemisen myötä.

Kirjaa ei ole saatavilla painettuna.

Keywords: työelämä, muistelmat, tutkijat, kasvatussosiologia, professorit, tutkimustyö, koulutuspolitiikka, opetus, sosiologit, yhteiskuntatieteet, kansainvälistyminen, pohjoismainen yhteistyö, sähkökirjat

Author(s)
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2011
Language
fi
Edition
1
Page amount
196 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-951-44-8611-1
Printed ISBN
978-951-44-8523-7

Similar titles