Login

Martti, Tiuri

Tie kestävään tulevaisuuteen

Martti, Tiuri - Tie kestävään tulevaisuuteen, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-951-44-8440-7

Ihmiskunta elää murroskautta. Tekniikan kehitys on muuttanut teollisuusyhteiskunnan globaaliksi tietoyhteiskunnaksi. Talouden kasvu on nostanut elintasoa, mutta lisännyt luonnonvarojen ja energian kulutusta ja saanut aikaan maailmanlaajuisia ympäristöongelmia. Toiminta ei ole kestävää. Tämä kirja valottaa tietä kestävään tulevaisuuteen tieteen ja tekniikan näkökulmasta.

Kestävä energia on tulevaisuuden avainkysymys. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi pyritään päästöjen nopeaan vähentämiseen uusiutuvan energian avulla. Mutta uusiutuva ei riitä tai uusiutuu liian hitaasti kuten metsäenergia ja kuluttaa runsaasti luonnonvaroja kuten tuulisähkö. Ydinsähkö ei tuota päästöjä ei myöskään vaarallisia pienhiukkaspäästöjä. "Vihreä" ideologia vie harhaan.

Ihmiskunnan tie kestävään tulevaisuuteen rakentuu tieteen ja tekniikan määrätietoisella edistämisellä. Nanotekniikka mullistaa elektroniikan ja materiaalitekniikan, geenitekniikka lääketieteen ja maatalouden. Suomen hyvinvointi on tulevaisuudessa entistäkin enemmän huipputekniikan ja osaamisen varassa.

Tietoyhteiskunnassa yleissivistyksen tärkeä osa ovat tekniikka ja luonnontieteet. Median on uutisoitava niistä yhtä laajasti kuin muusta kulttuurista. Demokraattista järjestelmää on kehitettävä tietoyhteiskunnan tarpeita vastaamaan. Valtioneuvostossa tulee olla tiede- ja teknologiaministeri.

Kirjaa ei ole saatavilla painettuna.

Author(s)
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2011
Language
en
Edition
1
Page amount
151 pages
Categories
Zoology
 
Natural Sciences
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-951-44-8440-7
Printed ISBN
978-951-44-8405-6

Similar titles