Login

Eila, Rantonen

Vähemmistöt ja monikulttuurisuus kirjallisuudessa

Eila, Rantonen - Vähemmistöt ja monikulttuurisuus kirjallisuudessa, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-951-44-8272-4

Teoksessa Vähemmistöt ja monikulttuurisuus kirjallisuudessa tarkastellaan länsimaista kirjallista kartastoa uudesta näkökulmasta. Kirja tuo esille vähän tunnettuja länsimaisia kirjallisia vähemmistöjä ja käsittelee kirjallisuuden tapoja kuvata monikulttuurisuutta, identiteettejä ja etnisiä perinteitä. Kirjallisuus myös tarjoaa vähemmistöille keinoja uusien identiteettien muodostamiseen ja valtarakenteiden vastustamiseen.

Teoksessa keskitytään pohjoismaisten, keskieurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten vähemmistöjen kirjallisuuteen. Siihen on koottu sekä alkuperäiskansojen, kansallisten vähemmistöjen että uusien maahanmuuttajaryhmien kirjallisuuden tutkimusta.

Kirja on yleisjohdatus kansallisten ja etnisten vähemmistöjen kirjallisuuden keskeisiin teemoihin. Sen tarkoituksena on herättää keskustelua ajankohtaisista maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Vähemmistöt ja monikulttuurisuus kirjallisuudessa kertoo vähemmistöjen kamppailusta ja elämästä kulttuurien välissä.

Keywords: Vähemmistöt, monikulttuurisuus, identiteettejä, etnisiä, maahanmuuttajaryhmiä, kirjallisuudentutkimus, siirtolaisuus, vähemmistöt, siirtolaiskirjallisuus, kirjallisuus, kielipolitiikka, saamelaiset, romanit, etniset vähemmistöt, ruotsinsuomalaiset, maahanmuuttajat, pakolaisuus, pakolaiset, mustat, siirtolaiset, turkkilaiset, kiinalaiset, ranskankielinen kirjallisuus, kielelliset vähemmistöt, intiaanit, 1960-2000-luku, Pohjoismaat, Suomi, Ruotsi, Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Yhdysvallat, Kanada, Pohjois-Amerikka, sähkökirjat

Author(s)
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2010
Language
fi
Edition
1
Page amount
364 pages
Category
Litterary Studies
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-951-44-8272-4
Printed ISBN
978-951-44-8158-1

Similar titles