Login

Mustikkamäki, Nina

Innovaatioympäristön monet kasvot

Mustikkamäki, Nina - Innovaatioympäristön monet kasvot, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-951-44-7332-6

Innovatiivisuus ja innovaatioiden keskeinen rooli globaalissa taloudessa on yleisesti tunnustettu. Myös Suomi ja sen alueet uskovat innovaatioympäristöjen merkitykseen. Keskustelusta aa ajoittain käsityksen, että olisi olemassa innovaatioympäristön ihannemalli, joka olisi mahdollista sovittaa alueelle kuin alueelle.

Innovaatioympäristöt heijastelevat kuitenkin aina kyseisen alueen kulttuureja, teollisuudenaloja ja taakse jäänyttä kehityspolkua. Innovaatioympäristöjä ei voi ymmärtää ymmärtämättä organisaatioiden ja ihmisten tavoitteita, intressejä ja toimintaa. Innovaatioympäristö on aina "jonkun" ympäristö.

Kirjassa kuvataan innovaatioympäristöjä ja alueellista innovaatiopolitiikkaa erilaisten toimijoiden näkökulmasta. Kirja nostaa esiin yhden alueen monet innovaatioympäristöt, maaseudun innovaatioympäristöt, käytäntölähtöisen innovaation sekä monenlaisten toimijoiden erilaiset roolit innovaatioympäristöissä. Lisäksi kirjassa etsitään uudenlaisen itseuudistavan kehittämistoiminnan perustoja.

Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: globaali talous, kehityspolku, innovaatiopolitiikka, alueellisuus, innovaatiot, aluekehitys, toimintaympäristö, tutkimus- ja kehittämistoiminta, innovatiivisuus, kehittäminen, henkinen pääoma, taloudellinen kehitys, tiedonvälitys, sosiaaliset verkostot, asiantuntijuus, sähkökirjat

Author(s)
 
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2008
Language
fi
Edition
1
Page amount
363 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-951-44-7332-6

Similar titles