Login

Karttunen, Laura

Taide ja taudit: Tutkimusretkiä sairauden ja kulttuurin kosketuspinnoilla

Karttunen, Laura  - Taide ja taudit: Tutkimusretkiä sairauden ja kulttuurin kosketuspinnoilla, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 978-951-44-7226-8

Millä tavalla skitsofrenia näkyy Lauri Viidan runoudessa? Miten alkoholismi on vaikuttanut Pentti Saarikosken ja Väinö Kirstinän kirjoittamiseen? Edistävätkö vai ehkäisevätkö mielenterveyden ongelmat luovuutta? Kuinka historiallisia kuvia sairauksista on tulkittava? Millä tavoin sarjakuva koettelee normaaliuden rajoja?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Taide ja taudit -tutkimusantologia, jossa 16 eri alojen asiantuntijaa tarkastelee sairauksia teksteissä, luovuuden ja terveyden suhdetta sekä tautien kulttuurihistoriaa.

Antologian artikkelit pohjautuvat Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksen ja taideaineiden laitoksen 1990-luvun lopulla käynnistyneeseen yhteistyöhankkeeseen. Hankkeen yhteydessä on perehdytty siihen, kuinka eri taiteenalojen luovuus suhteutuu lääketieteen kysymyksenasetteluihin. Antologian tekstit avaavat näkökulmia tieteiden väliseen dialogiin ja osoittavat, että taiteen ja tieteen tapaa hahmottaa maailmaa ei voida erottaa toisistaan.

Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: Pentti Saarikoski, mielenterveys, luovuus, terveys, lääketiede, taide, sairaus, taudit, kuvataide, kirjallisuus, taiteilijat, kirjailijat, psyyke, ruumis, normaalius, alkoholismi, musiikkiterapia, sarjakuvat, nuortenkirjallisuus, skitsofrenia, väkivalta, kuolema, sähkökirjat

Editor
 
 
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2007
Language
fi
Edition
1
Page amount
277 pages
Category
Medicine, Health Care, Mode
Format
Ebook
eISBN (PDF)
978-951-44-7226-8

Similar titles