Login

Vattulainen, Hemmo

Parga - stad i Grekland

Vattulainen, Hemmo - Parga - stad i Grekland, ebook

8,85€

Ebook, PDF with Adobe DRM
ISBN: 952-5399-47-8
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

E-fotobok
Parga – stad i Grekland

Parga ligger vid Jooniska havets strand, i nordvästra delen av fastlandet Grekland, i Epiruks landskap. Parga med sina ca 3000 invånare är en idyllisk liten stad, med höga berg bakom och omgivet av gamla olivträd. Smala gator slingrar sig mellan husen och i arkitekturen syns italienskt intryck. Den Venetsianska borgens ruiner regerar stadsbilden ifrån kullen. Venetsianerna byggde den på 1200 talet för att skydda Parga ifrån Turkarnas attacker. På 1300 talet började i Pargas den Venetsianska maktens tid, som höll i sig ända till slutet på 1700 talet. Fransmännen och Engelsmännen hade makten ett tag, tills den Turkiske Ali Pasha köpte Pargas av Engelsmännen 1817. De Parganska invånarna stod inte ut med en turkisk makthavare, utan flydde till Korfu. Den senare generationens Parganare återvände år 1913, då Epiruks landskap anslöts till Grekland.

Necromandeion – Hades tempel

Necromandeion ligger 25 km ifrån Pargas. I området ligger ruinerna ifrån dödsrikets konung Hades tempel. Oraklerna var där i kontakt med de dödas andar. Senare byggdes en kyrka på ruinerna.

Zalongos minnesmonument

Zalongos minnesmonument är byggt till minnet av Souls byns kvinnor. De hoppade ner ifrån bergen och valde hellre att dö än att hamna under den turkiska Ali Pashas och hans mäns makt.

Kassope – den hellenistiska tidens stads ruiner

Kassopes hellenistiska tidens stads ruiner ligger 60 km ifån Parga. Kassope var en typisk liten stad med ca 8000-10000 invånare.

Keywords: matkailu, maantiede

Author(s)
Publisher
CD-Books Kallecat
Publication year
2006
Language
sv
Edition
2
Page amount
119 pages
Categories
Geography, Travel
 
Natural Sciences
Format
Ebook
eISBN (PDF)
952-5399-47-8

Similar titles