Login

Antikainen, Marjo-Riitta

Sääty, sukupuoli, uskonto

Antikainen, Marjo-Riitta  - Sääty, sukupuoli, uskonto, ebook

28,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 951-746-614-5

Sääty, sukupuoli, uskonto
Mathilda Wrede ja yhteiskunnan muutos 1883–1913

Vankien ystävä Mathilda Wredestä (1864–1928) on tullut suomalainen ja kansainvälinen legenda, jonka muisto elää edelleen. Sääty, sukupuoli, uskonto käsittelee Wredeä tuoreista näkökulmista. Se antaa uuden kuvan hänen vankeinhoidollisesta toiminnastaan ja sen saamasta vastaanotosta valtaapitävien keskuudessa. Kirja valottaa myös sitä, kuinka protestanttiseksi pyhimykseksi nousseen Wreden maine alkoi kehittyä.

Sukupuoleen, uskonnollisuuteen ja yhteiskunnalliseen asemaan liittyvät kysymykset paljastavat, mikä sai suojattua elämää viettäneen aatelisnaisen työhön yhteiskunnan pelätyimmän joukon pariin, miten nainen ylipäätään saattoi saavuttaa merkittävän aseman miesten johtamissa vankiloissa ja miksi nauttimastaan arvostuksesta huolimatta hänet lopulta suljettiin vankilan muurien ulkopuolelle.

Sääty, sukupuoli, uskonto on samalla kurkistus yhteen Suomen historian suurista murrosajoista, joka vaikutti niin yksityisten ihmisten elämään kuin koko kansankunnan tulevaisuuteen. Aatelisnaisen poikkeava yhteiskunnallinen toiminta kytkeytyikin monin tavoin sääty-yhteiskunnan murenemiseen, ammattikuntien kehittymiseen, työväenluokan nousuun ja huoleen Suomen asemasta Venäjän valtakunnan osana.

Keywords: Sääty, sukupuoli, uskonto

Author(s)
Publisher
SKS – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Publication year
2003
Language
fi
Edition
1
Page amount
208 pages
Category
History
Format
Ebook
eISBN (PDF)
951-746-614-5

Similar titles