Login

Heinonen, Jarna

Kasvun Olemus ja Reitit: Fokuksessa Suomalaiset PK-Yritykset

Heinonen, Jarna  - Kasvun Olemus ja Reitit: Fokuksessa Suomalaiset PK-Yritykset, ebook

39,90€

Ebook, PDF with Adobe DRM
ISBN: 951-564-305-8
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Kasvu on moniulotteinen ilmiö, jonka ymmärtämiseen onnistunut yrityskasvun edistäminen perustuu. Enemmistö yrittäjistä ei uskon toiminnan kasvattamisesta olevan hyötyä yritykselle tai itselle henkilökohtaisesti. Mielikuvat kasvun vähäisistä hyödyistä johtavat usein siihen, että kasvua ei tavoitella. Yritys kasvaa vasta sitten, kun sillä on halu, kyky ja mahdollisuudet siihen. Kasvaviksi yrityksiksi tullaan useaa reittiä pitkin ja useiden vaiheiden jälkeen. Kasvaneista yrityksistä noin 80% on kasvanut, vaikka niillä ei ole ideaalikasvajan ominaisuuksia. Kansainvälinen kasvuorientaatio on suomalaisessa pk-yrityskentässä melko harvinainen piirre.

Teoksessa Turun kauppakorkeakoulun yrittäjyystutkijat esittelevät PK-Instituutin kasvuyrittäjyystutkimuksen tuloksia niihin liittyvine keskusteluineen ja johtopäätöksineen. Tarkastelun kohteena teoksessa on kasvuyrittäjyyden monitahoinen ja dynaaminen ilmiö. Teoksessa käsitellään kasvun olemusta, yrittäjien kasvuhalua ja kasvuun johtavia reittejä sekä kasvua edistäviä elinkeinopoliittisia instrumentteja ja toimenpiteitä. Teos antaa monipuolisen kuvan suomalaisten pk-yritysten kasvusta: siitä kuinka se yrityksessä ja yhteiskunnassa näyttäytyy ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat. Lopuksi teoksessa pohditaan tutkimustulosten perusteella kasvuyrittäjyyden edistämistä yrittäjyyspolitiikan näkökulmasta.

Kirja on tarkoitettu yrittäjyyspoliittisille päätöksentekijöille, yrittäjille, tutkijoille sekä konsulteille ja kehittäjille, jotka työskentelevät yrittäjien ja kasvuyrittäjyyden edistämisen parissa.

Kirjoittajina ovat yrittäjyyden asiantuntijat Turun kauppakorkeakoulusta: dosentti Jarna Heinonen, KTT Ulla Hytti, VTL Keijo Koskinen, ma professori Pasi Malinen, KTL Katja Mäki, professori Niina Nummela, KTM Sari-Anne Poikkijoki, KTM Tommi Pukkinen, KTT Pekka Stenholm ja KTT Jouko Toivonen.

Keywords: PK-yritykset, PK-yritys, kasvu

Editor
Publisher
Turun kauppakorkeakoulu
Publication year
2005
Language
fi
Edition
1
Page amount
229 pages
Category
Economy
Format
Ebook
eISBN (PDF)
951-564-305-8

Similar titles