Login

Ahonen, Pertti

Elämän työ epävarmuuksien maailmassa

Ahonen, Pertti - Elämän työ epävarmuuksien maailmassa, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 951-44-5726-9

Filosofia luonnehtii aikaamme sanalla kontingenssi. Moni asia on niin - tai sitten se on näin. On vaikea saada selkoa, kuinka asiat ovat ja kuinka niiden ja meidän käy. Teoksen aikalaisdiagnoosin nojalla kontingenssin vaikutukset ovat kouriintuntuvia. Kohtalostamme päättää markkinoiden julma ”näkymätön käsi”. Työelämässä eläkevirat ovat tiukassa. Yhä useampi tekee pätkätyötä. Tavoitteitaan etsivä julkinen hallinto kipuilee erityisesti.
Niin tai näin – maailmamme ei kuitenkaan vain estä meitä, vaan se tarjoaa myös mahdollisuuksia. Mikä pidättelee meitä parannuksista työssämme, työelämässämme, elämässämme? Saamattomuus? Tarrautuminen valtaan, kunhan sitä on edes siivu? Pahat puheet ja itsekkyys? Itsekurin puute? Yleinen suunnan puute? Niin tai näin – maailmassamme myös hyvyys on asia, johon nähden meillä on pelivaraa. Meidän ei ole pakko heittäytyä itsekkäiksi. Voimme myös valita, vaalimmeko herkkyyttä hyvään ja hyvän myötäistä mielialaperustaa. Tämä koskee myös tieteellistä, taiteellista tai muuta työtämme. Muuten työllemme elämän antavat lähteet kuivuvat. Jos kotipaikkamme säilyy niiden reunamilla, säilytämme kontingenssien riepotuksesta huolimatta kosketuksen siihen, missä sijaitsemme. Silloin emme ole kenen tahansa vietävissä minne tahansa.
Pertti Ahonen on politiikan ja hallinnon tutkija, opettaja ja asiantuntija. Hänellä on kokemusta julkishallinnosta, yliopistoelämästä ja kansainvälisistä organisaatioista.
Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: elämänfilosofia, työelämä, työelämän etiikka, organisaation psykologia, poliittinen filosofia, yhteiskuntafilosofia, taloustiede

Author(s)
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2003
Language
fi
Edition
1
Page amount
340 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
951-44-5726-9

Similar titles