Login

Jokinen, Arto

Yhdestä puusta

Jokinen, Arto - Yhdestä puusta, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 951-44-5625-4

Yhdestä puusta -Maskuliinisuuksien rakentuminen populaarikulttuureissa
Yhdestä puusta käsittelee poikien ja miesten osa- ja vastakulttuureja sekä erilaisia tapoja esiintyä miehenä. Vastakulttuurit näyttäytyvätkin olevan osa miesten valtaa ja marginaalinen asenne lähinnä miehisyyden ehostusta. Ovatko miehet yhdestä puusta? Miksi miesten on vaikea kyseenalaistaa miesten valtaa tai pohtia omaa sukupuoltaan? Tutkimuskohteita ovat muun muassa skeittaripojat ja Flashback-lehti, Pietarinkadun Oilers Go Go radio-ohjelma, Slitz, Badding, heavy, pop-musiikin ambivalentti miehisyys ja Rock Horror Picture Show.
Kirja kehittää miestutkimuksen teoriaa ja tuottaa uutta tietoa nykykulttuurin maskuliinisuuksien rakentumisesta ja erityisesti nuorista miehistä. Kirja soveltuu oppikirjaksi ja lähteeksi kriittisen miestutkimuksen lisäksi sukupuolen-, kulttuurin-, median-, populäärimusiikin- ja kirjallisuudentutkimukseen.
Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: miestutkimus, maskuliinisuus, populaarikulttuuri, nykykulttuuri, sukupuoli, Gustafsson, Veikka, Somerjoki, Rauli, mieskulttuuri, osakulttuurit, vastakulttuurit, mieheys, miehet, identiteetti, aikakauslehdet, radio-ohjelmat, huumori, seksismi, valta, myytit, pojat, rock, popmusiikki, elokuvat, yleisö, osallistuminen, sähkökirjat

Author(s)
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2003
Language
fi
Edition
1
Page amount
248 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
951-44-5625-4

Similar titles