Login

Väntsi, Risto

Vuokra-asuntojen välityksestä

Väntsi, Risto - Vuokra-asuntojen välityksestä, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 951-44-5491-X

Vuokra-asunnon löytäminen saattaa olla vaikeata samoin kuin vuokranantajalle vuokralaisen löytyminen. Vuokrasopimuksen tekemiseen liittyy monia, muun muassa juridisia ongelmia, jotka edellyttävät erityistä asiantuntemusta. Tähän tarpeeseen on syntynyt vuokra-asunnonvälittäjien ammattikunta.
Vuokra-asuntojen välitystä ei elinkeino-oikeudellisesti aiemmin juurikaan säädelty, ja viranomaisvalvonnan mahdollisuudet olivat vähäiset. Välitystoimeksiannot ja -sopimukset loivat sopimusoikeudellisesti epämääräisen tilanteen monessakin suhteessa - aina ei ollut selvää, miten välittäjän tulee menetellä, kenelle välittäjä on vastuussa, millainen on vastuun sisältö, kuka joutuu maksamaan välityspalkkion ja millä edellytyksin jne.
Vuokra-asunnonvälitys säädettiin luvanvaraiseksi elinkeinoksi ja sopimusoikeudellisia suhteita selkiytettiin vuonna 2001 voimaan tulleella lainsäädännöllä. Tämä kirja tarkastelee asunnonvälitystä uudessa tilanteessa. Millaisia ovat alaa koskevat säännökset, uhat ja mahdollisuudet ja mitä ne voivat käytännössä merkitä?
Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: vuokra-asunnon välitys, vuokrasopimus

Translator
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2002
Language
fi
Edition
1
Page amount
276 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
951-44-5491-X

Similar titles