Login

Karvonen, Erkki

Kaarle Nordenstreng

Karvonen, Erkki - Kaarle Nordenstreng, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 951-44-5473-1

Kaarle Tapani Jorma Johannes Magnus Bertel Nordenstreng (s. 1941) on ehdottomasti tunnetuin suomalainen viestinnän tutkija. Hän on monestakin syystä legendaarinen henkilö. Jo koulupoikasena hän avusti Yleisradiota radioselostuksillaan ja vuonna 1957 hän voitti nuorten radioselostajien kilpailun - selostuksellaan jonka hän antoi suoraan jääkylmästä avannosta. Keltanokkana psykologian opiskelijana hän teki haastattelun itsestään Carl Gustav Jungista, joka oli psykologian elävä pyhäinjäännös. Kalle jututti kansalliskirjailijoita Ilmari Kiantoa ja Taata Sillanpäätä. Myöhemmin hän haastatteli viestinnän tutkimuksen suuria guruja Marshall McLuhania, Harold Lasswellia ja Bernard Berelsonia.
Kallesta tuli viestinnän tutkija, joka vaikutti Eino S. Revon "Reporadion" ytimessä. Vuonna 1971 Kaarle Nordenstrengista tuli tiedotusopin professori Tampereen yliopistoon. Hänestä tuli myös toimittajien maailmanjärjestön presidentti, viestinnän tutkimuksen maailmanjärjestön varapresidentti, korkean tason asiantuntija ja puheenjohtaja useihin UNESCOn viestinnän tutkimuksen hankkeisiin. Kalle sijoittui maailman viestinnän tutkijoiden ykkösketjuun; hänestä tuli viestinnän tutkimuksen suurlähettiläs ja vaikutusvaltainen suurmestari.
Erkki Karvosen ja Jukka Pietiläisen toimittama Kaarle Nordenstreng - viestintätieteen suurlähettiläs on juhlakirja Kaarle Nordenstrengin 60-vuotispäivien kunniaksi. Kirjassa on lyhyt mutta yksityiskohdista rikas elämänkerta Kallen värikkäistä vaiheista. Teoksen pääosan muodostavat kymmenien henkilöiden muistelukset, persoonaa valottavat kuvaukset ja hauskat anekdootit Kallesta. Muistelijoina ovat muiden muassa Mikko Alatalo, Olavi Borg, Pertti Hemánus, Matti Hara, Ullamaija Kivikuru, Sirkka Minkkinen, Reino Paasilinna, Veikko Pietilä, Esko Seppänen, Erja Ruohomaa, Jyrki Vesikansa, Osmo A. Wiio, Matti Wuori sekä koulutoverit ja sisar. Lisäksi tässä kirjoittaa koko joukko viestinnän professoreita maailman eri kolkilta.
Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: Kaarle Nordenstreng, viestintätiede

Author(s)
 
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2001
Language
fi
Edition
1
Page amount
294 pages
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (PDF)
951-44-5473-1

Similar titles