Login

Gordon, Tuula

Nainen / naiseus / naisellisuus

Gordon, Tuula - Nainen / naiseus / naisellisuus, ebook

0,00€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 951-44-5469-3

Teos valottaa monipuolisesti sitä, miten naiset ja miehet tasapainottelevat naiseuden ja naisellisuuden kanssa ja kuinka haasteellinen tehtävä se on. Naisen ääni kuuluu ja vaikenee, naisen nyrkki puhuu. Naista katsotaan ja arvioidaan. Nainen pelottaa, mutta millainen eniten: feministi, rikollinen vai kenties nainen nyrkkeilyhanskoissa? Vai onko uhkaavinta se, että mieskin haluaa olla naisellinen?
Naiseus on käytössä Suomen presidentinvaalien kampanjastrategioissa mutta myös hinduääriliikkeen naisten toiminnassa. Naisellisuus inhottaa, tytöt haluavat pysyä tyttöinä, uraa tekevät kavahtavat rimpsuja ja kiharoita. Toisaalta naisellisuus houkuttaa niin, että sitä tavoittelevat miehetkin. Nainen vankilassa pelkää kadottavansa naiseutensa, nainen politiikassa voi joutua sen kampittamaksi.
Teoksessa seikkailevat fyysiset ja performatiiviset naiset, tavalliset ja toisenlaiset, naiset kulttuurimme keskiöistä ja erilaisista marginaaleista, työväenluokkaiset ja ylintä kastia edustavat.
Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Keywords: nainen, tasa-arvo, naiset, naiseus, naisellisuus, tytöt, naisen asema, politiikka, poliitikot, feminismi, naiskuva, minäkuva, ruumiillisuus, sukupuoli, identiteetti, sukupuoliroolit, parisuhde, naistutkimus, naishistoria, rikokset, rikoksentekijät, väkivalta, miehet, pojat, mieheys, maskuliinisuus, seksuaalisuus, uhrit, Tampere, sähkökirjat

Translator
 
 
Publisher
Tampere University Press
Publication year
2001
Language
fi
Edition
1
Page amount
237 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
951-44-5469-3

Similar titles